نحوه ساخت یک پد گرمایی در خانه
استفاده از پد گرمایی میتواند به کاهش درد و ناراحتیهای عضلانی کمک کرده و سفتی عضلات و مفاصل را کاهش دهد. این یکی از راههای ممکن جهت بهکارگیری گرما درمانی (ترموتراپی) است. بسیاری از مردم از پد گرمکننده برای کاهش درد گردن، کمردرد، دردهای عضلانی، نشانههای ورم مفاصل و درد ناشی از گرفتگیهای قاعدگی استفاده میکنند. در این مقاله سه روش ساخت پد گرمایشی در خانه را شرح داده و همچنین به بررسی این موضوع میپردازیم که چگونه گرما میتواند به تسکین انواع دردهای مزمن کمک کند.
سه راه مناسب برای ساختن یک پد گرمایی در خانه
پدهای گرمایشی در بسیاری از فروشگاهها به فروش میرسند، اما ساختن آنها در منزل بسیار آسان است.
برای ساختن یک پد گرمایی میتوانید از موارد زیر استفاده کنید:
۱. نمگیر مرطوب
یک پارچه نمگیر مرطوب را در کیسه فریزر قرار داده و در ماکروویو گرمکنید. ابتدا از ایمن بودن کیسه فریزر در ماکروویو اطمینان حاصل کنید. بسته داغ را در یک حوله پیچیده و هر بار به مدت 15-20 دقیقه روی ناحیه ملتهب قرار دهید.
۲. حوله حرارت دیده در فر
هرکس میتواند از یک حوله برای آماده کردن یک پد حرارتی خانگی استفاده کند.
شما میتوانید از این روش برای ساخت یک پد گرمکننده بزرگتر استفاده کنید. ابتدا یک حوله مرطوب و تاشده را در فر با دمای 300 درجه فارنهایت (149 درجه سانتیگراد) قرار دهید. حوله را به مدت 5-10 دقیقه در فر حرارت دهید. زمان مناسب به ضخامت حوله بستگی دارد. بعد از گرم شدن حوله را در پارچهای نازک و خشک بپیچید و به مدت 15-20 دقیقه روی ناحیه ملتهب قرار دهید.
۳. یک عدد جوراب
شما میتوانید از پارچه یا جوراب قدیمی پد گرمایی باقابلیت استفاده مجدد درست کنید. همچنین میتوان با انجماد بهجای گرم کردنشان از این پدها بهعنوان کمپرس سرد استفاده کنید. یک جوراب قدیمی و تمیز برداشته و سهچهارم آنها با برنج نپخته، جو، ذرت، یا بلغور جو دوسر پرکنید. سر جوراب را گرهزده یا بدوزید و به مدت 1-2 دقیقه در ماکروویو گرمکنید.
برای پیشگیری از سوختگی همیشه قبل از استفاده از پد حرارتی، میزان گرمای آن را در قسمت داخلی بازو امتحان کنید. پد شما باید احساس گرمای دلچسبی را برای شما ایجاد کرده و بیشازحد داغ نباشد.
کاربرد پد گرمایی
استفاده از پد گرمایی میتواند موجب کاهش درد در مفاصل، عضلات و بافتهای نرم شود. این نوعی گرما درمانی یا ترموتراپی است. حرارت باعث افزایش جریان خون در ناحیه ملتهب، شل شدن عضلات و کاهش سفتی مفاصل میشود.
مزیتهای گرمادرمانی:
- کمردرد
- گردن درد
- گرفتگیهای ناشی از قاعدگی
- سردردهای میگرنی
- درد پس از مصدومیت
- آرتروز و درد مفاصل
در طول دوره درمان افزایش گردش خون، اکسیژن بیشتری را به سلولهای آسیبدیده میرساند. اکسیژن موجب تسریع فرآیند بهبود بافتها میشود. پد گرمایی از روشهای محبوب ترموتراپی است. حمام یا دوش گرم نیز ممکن است کارساز باشد.
خطرات
پدهای گرمایی میتوانند خطر سوختگی را برای افراد دیابتی ایجاد کنند.
از گرما درمانی بلافاصله پس از ایجاد مصدومیت استفاده نکنید. این مرحله ملتهب بهبودی است و گرما میتواند باعث تورم بیشتر و صدمه به بافت شود. کمپرس سرد بلافاصله پس از مصدومیت میتواند به کاهش تورم کمک کند. کودکان خردسال و افراد مسن نباید از پدهای گرمایشی استفاده کنند.
همچنین افرادی که مشکل حساسیت به گرما دارند نباید از هیچ نوع ترموتراپی استفاده کنند. این شامل افراد مبتلابه نوروپاتی که ناشی از دیابت یا سایر عوامل است نیز میشود. این افراد ممکن است نتوانند بلافاصله سوختگی را احساس کنند. زنان باردار نباید از پد حرارتی در ناحیه شکم یا لگن استفاده کنند. همچنین باید از استحمام یا دوش گرفتن با آب داغ خودداری کنند.
نتیجهگیری پد گرمایی
پدهای گرمایی میتوانند گرما درمانی یا ترموتراپی را میسر سازند. پدهای گرمایشی در بسیاری از فروشگاهها یافت میشوند اما ساخت آنها در منزل بسیار ساده است. پد گرمایی خانگی میتواند موجب تسکین درد در عوارزی مانند ورم مفاصل، کمردرد، درد گردن و گرفتگیهای دوران قاعدگی شود. استفاده از پد حرارتی همچنین میتواند بهبود پس از صدمه عضلانی را تسریع کند. در استفاده از پد حرارتی محتاطانه عمل کنید زیرا میتواند باعث سوختگی پوستی شود.